Doka

ZW/WIT DOKA

kostprijs 3 uur 69 euro max 3 deelnemers  (op aanvraag ook grotere groepen)

Inhoud workshop:

  • Het leren van de film in de ontwikkel spoel te transporteren.
  • Aanmaken chemie wat benodigd en waar op letten.
  • Hoe film ontwikkelen en wat met korrel, contrast over en onder ontwikkelen.
  • Chemie aanmaken voor de afdrukken.
  • Vergroter wat, waarom en hoe gebruiken, condensator of diffuus dan gaat het licht uit en werken we verder met uitsluitend geel/groen licht.
  • Proeven maken voor contrast en belichting en daarna de eerste afdrukken maken op klein formaat en op 24/30 met doordrukken/tegenhouden.
  • Wat met multigrade filters of kleurkop?
  • Ik volg u hier persoonlijk stap voor stap in zodat dit relaxte en prettige ervaring is.

Het is natuurlijk geweldig om het hele beeldproces van voor tot achter helemaal in eigen hand te hebben. Je eigen films ontwikkelen en de negatieven afdrukken in een donkere kamer (doka). één van de mooiste dingen die je kan doen in de analoge fotografie! Het moment dat je een belicht vel papier in de chemie schuift en het beeld ziet opkomen, geeft je echt het gevoel een kunstenaar te zijn.  

Ik bied cursussen aan in het ontwikkelen en afdrukken van zwart-wit materiaal. Het niveau hiervan is voor starters die in principe nog nooit in een doka hebben gewerkt. wij zorgen voor voldoende ruimte, vergroter en toebehoren deelnemers bepekt tot max 5 deelnemers.

Inbegrepen: alle chemie en papier, vergroter  en toebehoren.

U hoeft voor niets te zorgen heeft u echter zelf belichte zwart wit film dan mag u deze gerust meebrengen om te ontwikkelen houd er wel rekening mee dat u best nog geen belangrijke opname ontwikkeld dit is een leerproces en de eerste maal is echt om te zien hoe het moet of niet moet. indien u geen mogelijkheid heeft tot een negatief toestel laat dit dan weten dan zorgen wij voor belichte film.

Deze cursus word door mijzelf gegeven de ervaring die ik hierin heb is vrij ruim. Ik ben namelijk vanaf mijn 14 jaar reeds bezig met zwart wit ontwikkeling en ben daar ruim 20 jaar actief met bezig geweest in fotoclub, fotolabo maar ook in mijn opleiding van fotograaf. ik zou het zeer jammer vinden dat deze vorm van beeldontwikkeling volledig zou verdrongen worden door digitale afdrukken vooral door het “gevoel” van een negatief print dit is toch iets anders dan een digitale print.

Wanneer:

op werkdagen telkens van 19 tot 23 uur wel na afspraak.

foto@fotographic.be

 

error

Enjoy this site? Please spread the word :)