workshop studio fotografie

Studio fotografie Beginners & gevorderde

_MG_8977

Beginners

Het perfecte licht en een fascinerende compositie wil je als fotograaf in elke foto hebben. Hoe je dit doet, leer je in deze praktijkgerichte en uitdagende workshop! Je leert op een boeiende manier omgaan met verschillende lichtbronnen en hulpmiddelen in een volledig uitgeruste fotostudio. Je zal merken dat elke lichtbron een andere impact zal hebben op jouw eindresultaat.

Inhoud van de workshop                                          
Bij een kopje koffie of thee maakt u kennis met uw medecursisten en het model, waarna de workshop begint met een theoretisch gedeelte van ongeveer een uur waarin o.a. de volgende onderwerpen worden behandeld:

De camera
Hoe stelt u uw camera in, Hoe meet uw camera het licht, Wat is witbalans en wat kunt u er mee, Wat is kleurruimte en hoe moet u hier mee omgaan.

Na het theoriegedeelte komt de praktijk aan de beurt.

Belichting
De werking van het licht,  Hoe gebruikt u een flitsmeter, Wat is het verschil tussen opvallend en reflecterend licht, Hoe krijgt u de achtergrond correct belicht, Wanneer en hoe moet u belichtingscorrectie toepassen.

Flitstechniek

Hoe gebruikt u meerdere flitsers, Waar plaatst u het model en de flitsers, Hoe krijgt u zacht of juist hard licht, Hoe krijgt u de schaduw waar u hem wilt hebben, Wanneer gebruikt u een softbox, een flitsparaplu, een honingraat etc., Waarvoor gebruikt u een reflectiescherm.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Als u fotograferen leuk vindt en meer uit uw camera wil halen is deze workshop iets voor u. Een dure spiegelreflexcamera is echt niet noodzakelijk, iedere camera die is voorzien van een standaard flitscontact voor een losse flitser, en waarop u de sluitertijd en het diafragma (lensopening) handmatig kunt instellen (stand M), is geschikt voor deze workshop. En u zult verbaasd zijn over de resultaten die u ook met een eenvoudige camera kunt behalen.

Wat kost het?

Beginner:  69 euro  = 3 uur


Voor gevorderden

Deze workshop is met name geschikt voor mensen die de basisworkshop gevolgd hebben. Ook mensen die op andere manieren al meer ervaring hebben met digitale fotografie kunnen deelnemen. U moet kennis hebben van begrippen als diafragma, sluitertijd en ISO waarde en over hoe deze drie zich verhouden tot elkaar. Ook moet u weten hoe u deze en andere basis instellingen waardes in kunt stellen op de  camera.

Omschrijving

De digitale fotografie voor gevorderde cursus start waar de basiscursus eindigt. We gaan ons verdiepen in de fantastische technieken die de fotografie ons te bieden heeft. Aan bod komen:

 • portret in studio met model
 • portret en hobbie/passie
 • HDR (High Dynamic Range)
 • Low-key fotografie (weinig licht in de foto)
 • High-key fotografie (veel licht in de foto)
 • Tegenlicht
 • Flits-fotografie (strobist indoor)
 • Zoeken naar mooi licht
 • verrassende onderwerpen zoals het fotograferen van een opspattende waterdruppel in een bak.

Wil je zelf onderwerpen aandragen, dan mag dat natuurlijk! Het gaat uiteindelijk om het ontwikkelen van jouw eigen stijl.

Wat kost het?

Gevorderde:  69 euro = 3 uur


Expert = Met een beroeps model  = 129 euro 4 uur workshop (Q&A) in groep is enkel toegankelijk voor diegene die de workshop studio gevorderden gevolgd hebben of reeds ervaring hebben.

Let wel vol is vol, cursisten van vorige module hebben steeds voorrang

Wat kost het?

Expert: 129 (met model) = 4 uur.

 • De kosten voor deze workshops, die wordt gegeven in onze professionele fotostudio, bedraagt : 69 euro p.p. per module met uitgezonderd van de expert module 129 euro.
 • consumpties zijn bij de prijs inbegrepen.
 • Aantal deelnemers is beperkt tot max 6.
 • Duur:  3-4  uur.
 • Doordat wij onze eigen studio’s hebben gaat deze workshop reeds door vanaf 3 inschrijvingen.

Waar en wanneer?

  • In onze fotostudio zie adres op de contactpagina.

Save

Save

Save

share if you care

fotographic

Mijn naam is Peulders Walter en ben van opleiding fotograaf, vooral actief met product fotografie voor web en drukwerk zowel voor de kleine ondernemer als enkele grote winkelketen www.product-fotograaf.be Reeds van 1982 werk ik als beroepsfotograaf eerst als zelfstandige met een klasieke fotowinkel in Herenthout daarna ben ik nog een 2 tal jaar actief geweest in luchtfotografie (schuinse luchtfotografie) dit vooral voor bedrijven. Sinds 1998 ben ik in Duffel een fotozaak gestart dit tot 2014 daar is nu het bureel en een kleine product fotostudio gevestigd. In 2004 ben ik gestart met verhuur van fotostudio de laatste jaren zijn er echter meer en meer aanvragen binnengekomen voor video en grotere witte infini daarom is er in 2014 besloten om in een grotere ruimte te gaan werken n.l. in totaal 400 m². De huidige studio’s blijven in gebruik tot we op de nieuwe locatie starten (ongeveer november 2014) dus geen sluitingsperiode.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/3/6/fotographic.be/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 176

Enjoy this site? Please spread the word :)